Historien bakom namnet OneWonderfulSunday

Nu är en ny säsong av #tweetupsthlm´s söndagsupplaga OneWonderfulSunday igång. Det var ett varmt och härligt återseende av många deltagare och några nya. Nästa #tweetupsthlm OneWonderfulSunday är på gång och datum kommer inom någon dag. Tills dess tänkte jag berätta lite om historien bakom namnet OneWonderfulSunday.

Alla vet att #tweetupsthlm´s grundtanke är att skapa ett forum utan satt agenda där alla kan mötas utan arbetskostym och därmed mötas över många vanliga sociala gränser. För att alla ska ha möjlighet att gå ska det inte tas ut någon entré samtidigt som det hålls fritt från reklam.

One Wonderful Sunday är en film av den japanske regissören och filmskaparen Akira Kurosawa från 1947. Den handlar om Yuzo och hans fästmö Masako som ska ha en mysig söndagseftermiddag tillsammans med bara 35 yen på fickan. De lyckas få till många små äventyr. Mycket på grund av Masako´s optimistiska livssyn med vilken hon även lyckas lyfta Yuzo från hans vardagångest.

IMG_0678.JPG

Som ni hör är det precis vad #tweetupsthlm´s söndagsupplaga är tänkt att göra. Jaga bort söndagsångesten tillsammans i en varm kravlös miljö i goda twänners lag. Det var efter att ha läst flera tweets om söndagsångest som jag tyckte det var dags att göra något. Nu är vi inne på vår fjärde säsong på Eken BarHilton Stockholm Slussen.

Håll utkik efter taggen #1ws och förstås #tweetupsthlm.

Väl mött och varmt välkommen till nästa OneWonderfulSunday!
Lev väl,
/N

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>